Fatura satılan emtia veya yapılan hizmet karşılığında müşterinin borçlandığı tutarı göstermek üzere işi yapan kişi veya kurum tarafından müşteriye verilen belgedir.
Fatura, kurumsal kimliğin en önemli parçalarından biridir ve firmaya uygun şekilde tasarlanmalıdır. Özgün tasarıma ve kusursuz baskıya sahip bir şekilde yaratılmış faturalar, firmanızı en iyi şekilde temsil edecektir.
Kurumsal kimliğe uygun bir fatura yaratabilmek için öncelikle tasarımından başlanır. Tasarımın ardından baskı aşamasına geçilir. Fatura elde kesilecek ise 55 – 60 gr. arası otokopi kağıtlara, bilgisayarda kesilecek ise 80 gr. 1. hamur veya otokopi kağıtlara müşterinin ihtiyacına göre en az 1 asıl 1 suret olarak basılır. Tercihe göre daha fazla suretlerde de basmak mümkündür. Baskı aşamasının ardından faturalar numaralandırılır. Numaralandırılma işlemi bittikten sonra müşterinin fatura kesim şekline göre cilt, blok veya tek tek printerdan çıktı almaya uygun olacak şekilde paketlenip teslim edilir. Teslim tarihinden sonraki 15 gün içinde fatura basım bilgilendirmesi online olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı’na tarafımızca iletilir.
Fatura basımı için gerekli şartlar nelerdir?
Fatura bastırabilmek için vergi mükellefi olma şartı aranmaktadır. Fatura mutlaka Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yetki verdiği matbaalar tarafından basılmalıdır. Özen Matbaası fatura ve diğer tüm resmi evrakların basımına olanak tanıyan “Anlaşmalı Matbaa” sertifikasına sahiptir.
Baskı öncesi istenen evraklar şu şekildedir:
- Nüfus cüzdanı fotokopisi (Yetkilinin),
- Vergi Levhası fotokopisi (Yeni kuruluşlarda ise Yoklama Fişi),
- Son aya ait Tahakkuk Fişi,
- İmza Sirküleri.
Fiyatlandırma nasıl yapılmaktadır?
Fiyat verebilmek için ihtiyaç duyulan bilgiler şu şekildedir:
1- Kağıt türü (Faturanın kesim şekline göre belirlenir.)
2- Baskı rengi sayısı
3- Suret – Nüsha sayısı
4- Baskı adedi
5- Kağıt Ebadı
Fatura basım fiyatları istenilen özelliklere ve miktara göre değişeceği için bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.